אתמול נפגשנו עם טל רונן, מאמן עסקי ופוליטי, שהיה אחראי, לדבריו, לכמה נושאים פוליטיים שאנו מכירים, בינהם "מזרח תיכון חדש", תנועת ישראל 2020 ועוד. רונן צבר ניסיון פוליטי והיה יועץ של שמעון פרס בתקופה שהיה ראש ממשלה. לטענתו, רונן אמר כי עבד עם שרי אריסון ואחרים כדי לגבש מערכת לניהול דיון ציבורי אינטרנטי.. במפגש טל הציג מערכת לדיון ציבורי שעוצבה על ידו בהתייעצות עם טובי המומחים בעולם. המערכת היא בשלב הקונספט בלבד.
המעניין בשיחה עם טל רונן, מבחינתי היתה תפיסת השינוי של טל רונן. רונן הציע כי אם נלך עכשיו להקים מפלגה, לפני שיש לנו מערכת מוכחת ומנוסה, בה חברים מאות אלפי משתמשים, המערכת הפולטית תטחן אותנו עד דק. טובי מומחי הרטוריקה יקרעו לנו את הצורה. השדרנים יזלזלו, והציבור יחשוב עלינו כקוריוז ותו לא.
במקום זאת רונן מציע דרך אחרת. רונן מציע שנבנה מערכת הצבעות וניהול דיון, שאותה נממן במימון-המונים. המערכת תחזק את הקשר בין הציבור למנהיגות הקיימת. היא תראה למנהיגות מה הציבור חושב, וגם תאפשר לציבור להציע פתרונות חדשנים מבוססי ידע מבוסס. מצד שני, היא תאפשר לציבור לעקוב אחר ההענות של המנהיגות לרצון הציבור. וכך, לקראת הבחירות הבאות, הציבור יוכל לראות מי מהמנהיגים פעל על פי רצונו, וכך יחוזק האינטרס של המנהיגים להענות לרצון הציבור.
כאשר המערכת תזכה ללגיטמציה גובהה ולשימוש נרחב, נוכל להציע לציבור אפיק ישיר, בצורת מפלגה שתעשה ישירות את רצון הציבור. כאשר המערכת כבר זוכה לקהל מתשמשים בן מאות אלפים, וללגיטמציה רחבה, לחצי הדמגוגים לא תהיה השפעה גדולה כ"כ, והמעבר יהיה טבעי יותר.
מה דעתכם? מהי הדרך העדיפה? האם ללכת עכשיו להקים מפלגה? או להתמקדם בהקמת תוכנה שכזאת? האם יש אופציה נוספת?
כשתוכנה מעשית תיהיה זמינה ישתמשו בה…יאללה לפתח